Handig om te weten

Ik krijg regelmatig vragen, over zaken als werkwijze, mijn stijl, het opleveren van de foto’s. Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Heb jij nog een andere vraag? Stuur me dan een bericht!

Dit zijn de meest gestelde vragen

Klik op een vraag om het antwoord te zien.

Hoe vinden we een locatie voor een shoot?

De ervaring leert dat er overal in Nederland wel goede locaties zijn te vinden voor een shoot buiten. Als jullie zelf geen locatie weten dan ga ik op zoek en kiezen we samen een geschikte uit.

Ik heb een hekel aan poseren. Wat nu?

Geen enkel probleem. Je bent niet de enige. Heel wat mensen voelen zich niet op hun gemak bij het poseren voor een foto. Daarom geef ik ‘prompts’ (soort kleine opdrachten) gebaseerd op de methode Superfeel. Daarmee verschuift jullie aandacht van het fotograferen naar de handeling met elkaar waar ik jullie toe uitnodig. En krijg je authentieke foto’s waarop jullie echt op elkaar gericht zijn of samen lol hebben. Bijkomend voordeel is dat de shoot zelf ook veel leuker is om te doen (ook voor mij :-)).

Heb je een bepaalde stijl van fotograferen?

Ik neem het liefst foto’s van mensen wanneer ze ergens mee bezig zijn, niet geposeerd. Bij een familieshoot of loveshoot geef ik vaak ‘opdrachten’ (prompts) waardoor de mensen met elkaar actief zijn, of moeten lachen. Dat geeft spontane, ongeposeerde foto’s. De shoot wordt daarnaast voor iedereen (inclusief mijzelf) ook leuker. Verder probeer ik niet alleen de standaard foto’s te maken, maar ook qua compositie te variëren door afwijkende gezichtspunten en instellingen. Ik houd van kleurrijke en contrastrijke foto’s. Meestal lenen een aantal foto’s zich ook goed voor zwart/wit, die lever ik dan dubbel op. Bij zwart/wit kan low key (veel donker en zwart) erg mooi zijn.

Hoe boek ik een opdracht bij jou?

Een opdracht boeken gaat simpel. Via het contactformulier, per email,  met een app of telefonisch neem je contact op over wat je wilt. Ik reageer bijna altijd binnen 24 uur. Als mijn aanbod je aanspreekt en je aangeeft dat je me wilt inhuren stuur ik per email een opdrachtbevestiging (of desgewenst een voorstel) waarin alle afspraken, prijs en de voorwaarden staan vermeld.

Werk je met bepaalde voorwaarden?

Mijn algemene voorwaarden kun je hier vinden.

Hoe worden de foto's opgeleverd?

Alle foto’s worden opgeleverd in hoge resolutie, zonder watermerk. Ik lever de foto’s aan in een speciaal voor jou ingerichte digitale fotogallery, die met behulp van een link is te benaderen. Van daaruit kun je de foto’s bekijken en downloaden. De foto’s kun je eenvoudig delen met vrienden en familie door de link door te mailen. Bij een bruiloft stuur ik binnen twee dagen een preview op (met ongeveer 15 foto’s).

Hoe loopt de voorbereiding bij een bruiloft?

Wanneer je een trouwreportage boekt hebben we altijd vooraf jullie wensen besproken, meestal in een videogesprek . Ongeveer een maand voor de bruiloft hebben we nog een keer contact en spreken we samen het draaiboek en specifieke wensen van jullie door.

Maak je ook studioportretten?

Zeker. Ik heb geen eigen studio maar wel mobiele studioverlichting en achtergrondscherm. Voor een studioportret van jou of je kind kom ik met plezier naar je toe.

Wat voor kleren doen we aan voor de shoot?

Het belangrijkste: kleren waar je je zelf lekker in voelt. Sommige groepen of families kiezen ervoor allemaal een zelfde kleuraccent te dragen. Dat kan heel leuk zijn. Wat mij betreft is alles OK. Probeer wel te voorkomen dat één er sterk uitspringt (bijv. door felrode kleren).

Wat gebeurt er met de shoot bij slecht weer?

Als de zon niet schijnt is dat voor de shoot geen probleem. In tegendeel. Bij felle zonneschijn moeten we vaak de schaduw opzoeken omdat je anders te hard licht krijgt. Als het echt vies weer is schuiven we de shoot (kosteloos) door naar een nieuwe datum.

Is het laten maken van een fotoalbum de moeite waard?

Probleem van deze digitale wereld is dat heel wat foto’s – ook mooie foto’s van een shoot – na een paar weken ergens op een schijf verdwijnen en niet meer worden ingezien. Het bekijken van een fotoalbum is sowieso een heel andere ervaring dan het kijken naar een scherm. Als je de gemaakte foto’s ziet als een aandenken, ook voor later, dan is het laten maken van een album of een print zeker de moeite en de kosten waard. In geval van een trouwreportage zou ik altijd adviseren om een album te laten maken. Ik informeer je graag over de kosten (die overigens wel meevallen).